"Hållbar konkurrens"

TMF:s satsning på Stockholm Furniture Fair 2016 går i hållbarhetens tecken med ledorden "Hållbar konkurrens".

I montern AG:04 - till vänster om ingången till A-hallen - kommer flera aspekter kring begreppet att frontas den 9-13 februari; aspekter som sammantaget gör att svensk möbelindustri står stark i den globala konkurrensen och har högt anseende när det gäller synen på produktionsförhållanden och ett långsiktigt sätt att ta tillvara och återvinna produkter.Det handlar om exporthjältar, medlemsföretag som är bra förebilder med sitt hållbarhetsarbete, medlemsföretag som vågar göra skillnad, samt 5-årsjubilerande märkningssystemet Möbelfakta som bland annat presenterat via ett antal Möbelfakta-märkta stolar.

Varje sekund exporteras svenska möbler ut i världen och allt fler svenska möbelföretag tar nu ansvar längs hela vägen, från arbetsförhållande och produktion till återvinning och transport.
Det vill säga hållbar konkurrens.

- Det känns väldigt angeläget att lyfta de här frågorna, inte minst eftersom många av våra svenska möbelföretag gör ett sådan proaktivt och vägledande arbete. I den globala konkurrensen har de skapat en stor exportfördel för den svenska möbelindustrin, som vi inte tvekar att lyfta fram, säger Jenny Andersson, projektledare för TMF:s aktiviteter på Stockholm Furniture Fair 2016.
 

Diskutera Möbelfakta
Möbelfaktas nya samarbetspartner och tredjepartsgranskare finns på plats i TMF:s monter för att tala om sin roll i Möbelfakta.
Datum/Tid: Onsdagen den 10 februari (hela dagen)

Diskutera TMF:s nya allmänna möbelvillkor
Daniel Prawitz och Mattias Sköld från Advokatfirman Vinge finns i TMF:s monter för att informera och svara på frågor om de nya villkoren. Passa på att skicka era säljare till oss.
Datum/Tid: Onsdagen den 10 februari, kl 09–10 samt 11–12

 

Seminarier


TMF arrangerar två seminarier med hållbarhetstema samt ett om framtidens kontor:

 • Hållbar märkning, så väljer du rätt
  Möbelfakta, Svanen, LEED eller BREAM – idag finns en rad olika märkningssystem och certifieringar för möbler, inredningar och hela hus, men hur kan man som arkitekt, enskild möbelproducent eller upphandlare veta vad som är relevant. Vilka krav ska man ställa och vad gäller egentligen för inköp av möbler och inredning?
  Robin Ljungar, miljö- och hållbarhetschef på TMF, reder ut begreppen och ger en initierad överblick.
  Datum: 9 februari Tid: 13-14 Plats: Materialbiblioteket
 • Framtidens kontor
  Välkommen till ett kortare seminarium som berättar mer om hur forskning och praktik kan samspela för bättre, friskare och mer lönsamma kontor. Det dåliga kontoret gör personalen oinspirerad och inte sällan sjuk. Det handlar om allt från kontorets inredning till dålig luft och smittspridning. Stora belopp finns att tjäna för den som investerar i ett kontor där medarbetare mår bra, presterar bättre och agerar mer miljömedvetet.
  Medverkande: Ulrike Rahe, professor i industridesign och ledare för Smart Sustainable Offices vid Chalmers, Holger Walbaum, professor i hållbart samhällsbyggande vid Chalmers, Marcus Westdahl, vd och koncernchef för EFG European Furniture Group
  Datum: 11 februari Tid: 11-11.30 Plats: TMF:s monter AG:04
 • Hållbar upphandling med Möbelfakta
  Möbelfakta fyller fem år, och märkningssystemet är mer attraktivt än någonsin för upphandlare och producenter. I det här seminariet lyfter vi fram fördelarna för just upphandlare och hur Möbelfakta förbättrar möjligheterna till trygga, hållbara affärer.
  Seminariet leds av Robin Ljungar, miljö- och hållbarhetschef på TMF (samt ansvarig för Möbelfakta), Anders Rosenkilde, chef tekniksk utveckling TMF, samt Sara Gripstrand, konsult på Trossa (Möbelfaktas tredjepartsgranskare).
  Datum: 11 februari Tid: 14-15 Plats: M12

Sök


TMF - Trä- och Möbelföretagen

Besöksadress: Storgatan 19
Postadress: Box 55525, 102 04 Stockholm
Telefon: 08-762 72 50
Fax: 08-762 72 24
E-post:
info@tmf.se