Skärgårdsbesök under 2013 års designhelg. /Foto: TMF

Swedish Midsummer Design Weekend

Swedish Midsummer Design Weekend är ett årligt evenemang som arrangeras av Trä- och Möbelföretagen, VisitSweden samt Stockholmsmässan tillsammans med Sveriges ledande möbelproducenter. Syftet är att öka det internationella intresset för svensk möbeldesign och varumärket Sverige. 27-29 juni 2013 genomfördes den första upplagan.

Med inspiration från Designers Corner i Oslo väcktes iden om en satsning på en svensk variant, Swedish Midsumer Design Weekend.

Ett antal utvalda internationella arkitekter och journalister bjuds in för att delta i ett program späckat med svensk design, kultur och livsstil och det bästa Sverige kan erbjuda inom svensk möbelproduktion. Deltagarna besöker ledande möbelproducenter, men får även ta del av svenska traditioner och livsstil som ursprung till svensk design. Bland annat får deltagarna uppleva midsommar och bjuds också på ett seminarium om svensk arkitektur och design.

Målet med Swedish Midsummer Design Weekend är att få Europas ledande opinionsbildare, som arkitekter och journalister, att blicka mot Sverige och innovativa svenska företag för att öka nyfikenheten på svensk design. Ambitionen är också att öka intresset för mässan Stockholm Furniture & Light Fair och få besökarna att återvända till Stockholm i februari när mässan går av stapeln.

Läs mer om Swedish Midsumer Design Weekend 2013 via länkarna till höger.


Sök


TMF - Trä- och Möbelföretagen

Besöksadress: Storgatan 19
Postadress: Box 55525, 102 04 Stockholm
Telefon: 08-762 72 50
Fax: 08-762 72 24
E-post:
info@tmf.se