TMF. Länk till startsidan för webbplatsen.

Kompetensförsörjning

Rekrytering och kompetensförsörjning är ett omfattande område inom TMF, och det handlar bl a om följande områden; kompetensutveckling, ungdomsrekrytering och yrkesutbildning.

Med andra ord handlar det om ett totalt grepp kring trä- och möbelindustrin; alltifrån frågor till vilken utbildningsväg som ska väljas in i yrket och hur man ska man ska locka personal på bästa sätt, till hur företaget ska behålla sin personal motiverad och välutbildad via ständig kompetensutveckling. Framförallt rekryteringsfrågan har blivit alltmer angelägen de senaste åren eftersom den svenska industrin står inför en av de största pensionsavgångarna någonsin (mer under Rekryteringsfrågor).

TMF och dess medlemsföretag arbetar just nu hårt för att attrahera unga och få dem att välja träindustrin som sin framtid.
 

Trä- och möbelindustrin behöver Dig!

Träplugg2015-200280Träplugg är en liten guide som ges ut av TMF - fylld med bra information kring yrket och vilka utbildningsalternativ som finns. Från att ha getts ut 5-6 gånger/år så kommer numera ett nummer i september/oktober. Läs och ladda ner den aktuella guiden.

Men framför är nu Träplugg en egen sajt - traplugg.se - med där vi samlat fakta, röster och annat som är bra att veta om du funderar på att gå en träutbildning.

Företagen söker framför allt personal med träteknisk gymnasieutbildning, men behovet av att rekrytera personal med högskoleutbildning ökar också.

Träplugg 2015 (för val 2016)


Kontakt

Henrik Smedmark, 08-762 72 61

Henrik Smedmark 2120150

Sök


TMF - Trä- och Möbelföretagen

Besöksadress: Storgatan 19
Postadress: Box 55525, 102 04 Stockholm
Telefon: 08-762 72 50
Fax: 08-762 72 24
E-post:
info@tmf.se