Almedalen 2014

Trä- och Möbelföretagen har medverkat i Almedalen sedan 2006 och har under åren lyckats skapa stor uppmärksamhet kring de frågor vi har lyft fram.
TMF hade tre
seminarier på programmet 2014;
- Glappet i bostadspolitiken: Hur kan drömmen om den varierade staden förverkligas?
- LOU – Skrota rangordning och möjliggör den goda affären i möbelbranschen
samt
- Hur löser vi missmatchen mellan ungdomsarbetslösheten och industribehovet?

 

TMF_ill_smahus_i_staden130

Attefall: "Fristäder - värt ett försök"

Till seminariereferat

 
 
 
 
 
TMF_ill_skrota_rangordninge

"Vi är överens i frågan - nu vill vi gå till praktisk handling"

Till seminariereferat

 
 
 
 
TMF_ill_industri_rekryterin

"Vem tar ledarpinnen?"

Till seminariereferat


 ”Industrin vann matchen!”
I industriområdet i Visby arrangerade organisationssamarbetet ”Industrin tar matchen” 29 seminarier och fem mingel under Almedalsveckan. Mest uppmärksamhet väckte modevisningen: Kläder som du inte trodde fanns – nya material på catwalken, som sågs av 650 personer och som inleddes med ett seminarium där forskare berättade om utvecklingen av nya hållbara material, inklusive återvinning. Modevisningen utsågs också till årets seminarium i Almedalen av politiknyhetssajten, Makthavare.
Läs mer på http://industrintarmatchen.se/
Industrin tar matchen består av följande organisationer: EnergiFöretagens Arbetsgivareförening, GFF - Grafiska Företagens Förbund, IKEM - Innovations- och kemiindustrierna, Industriarbetsgivarna, Jernkontoret, Livsmedelsföretagen, Skogs- och Lantarbetsgivareförbundet, Skogsindustrierna, SveMin, Teknikföretagen, TEKO, Sveriges Textil- och Modeföretag samt Trä- och Möbelföretagen.

Andra seminariesamarbeten
Förutom tre egna seminarier var TMF medarrangör till ett antal andra –  bl a med Ratio ”Framtidens kompetens” samt  med Industrirådet och Teknikcollege ”Vågar Sverige satsa på att utbilda ungdomar i världsklass?”. 
Sveriges Träbyggnadskansli (där TMF är en av ägarna) hade även ett uppmärksammat seminarium; ”Nytt byggande för en ny tid - med klimat i fokus", som lyfte en intressant IVA-rapport om klimatpåverkan vid byggande.
Se film från Sveriges Träbyggnadskanslis seminarium under Almedalsveckan. 

 

Sök


TMF - Trä- och Möbelföretagen

Besöksadress: Storgatan 19
Postadress: Box 55525, 102 04 Stockholm
Telefon: 08-762 72 50
Fax: 08-762 72 24
E-post:
info@tmf.se