Andelen trä i flerbostadshus fortfarande på en hög nivå

2015-12-08

Antalet lägenheter som byggts med en stomme av trä ligger kvar på samma nivå som 2013 då uppgången var stor. Det visar statistik för 2007-2014 som SCB har tagit fram på uppdrag av TMF.

- Intresset för bostadsbyggande i trä är väldigt stort och allt fler aktörer ser träets alla fördelar. För stunden är det svårt för industrin att producera mycket mer, men pågående investeringar i nya produktionslinjer och fabriker kommer snart att synas i statistiken, säger Gustaf Edgren, branschutveckling trähus, TMF.

Enligt Gustaf Edgren har även begrepp som cirkulär ekonomi blivit en mer närvarande del av det hållbara byggandet än tidigare.

- Byggindustrin är en vital del i samhällsbygget och måste ta sitt ansvar. Det är en av anledningarna till att det finns ett fortsatt stort intresse för trä och industriell tillverkning, säger han.

Uppgifterna baseras på nyproduktion av ordinära bostadshus och därmed ingår ej speciallägenheter som gruppboenden och studentlägenheter. I undersökningen ingår endast påbörjade objekt. 

Klicka här för att se detaljerad statistik

Dela: Share Share

Relaterade länkar

Nyhet

Sök


TMF - Trä- och Möbelföretagen

Besöksadress: Storgatan 19
Postadress: Box 55525, 102 04 Stockholm
Telefon: 08-762 72 50
Fax: 08-762 72 24
E-post:
info@tmf.se