Offecct-medarbetare prisas för sitt jobb för arbetsmiljön

2016-10-04

Huvudskyddsombudet Liselotte Valtersson på Offecct AB är en av två personer som tilldelats Arbetsmiljöstipendiendet 2016 och en summa på 15 000 kronor. Arbetsmiljöstipendiet delas ut av Prevent vartannat år till eldsjälar som aktivt arbetat för att utveckla och förbättra arbetsmiljön.
– Jag blev både förvånad och glad när jag fick veta att jag hade vunnit. Nu vill jag förkovra mig ytterligare, säger Liselotte.

Intresset för att nominera kandidater till stipendiet har varit större än någonsin tidigare. Omkring 80 bidrag kom in under våren, och har granskats av en jury bestående av Prevents vd Maria Schönefeld, Anna Bergsten på Svenskt Näringsliv, Christina Järnstedt på LO, och Eva Karlsson Aldvin på PTK. 

Till slut var det två personer som valdes till vinnare, varav en är Liselotte Valtersson på designmöbelföretaget Offecct i Tibro. Priset på 15 000 kronor kommer att delas ut på respektive arbetsplats senare i höst.

Arbetsmiljö i allmänhet och psykosociala frågor i synnerhet är något som Liselotte brinner för och vill bli ännu bättre på.

– Jag känner mig väldigt hedrad över priset, men utnämningen ska alla på Offecct vara stolta över. Vi förbättrar och utvecklar vår arbetsmiljö tillsammans, förklarar Liselotte.

I motiveringen står det: ”Som skyddsombud arbetar hon för att alla ska engagera sig och ta ansvar för en god arbetsmiljö. Hon ser aktiv samverkan som nyckeln för att utveckla och ständigt förbättra verksamheten.”

– Att vi varit och är framgångsrika på Offecct är tack vare en företagsledning som ger stöd. Jag får gehör för de idéer jag jobbar för. Samma beröm vill jag ge mina kollegor som förstår vinsterna med att ständigt förbättra vår arbetsmiljö.

Offeccts vd Kurt Tingdal  är minst lika glad som Liselotte över priset.

– Att Liselotte får det här priset känns fantastiskt stort. Det är ett kvitto på att vårt arbetsmiljöarbete är rätt och visar att vi är en modern arbetsplats. Det kommer vi fortsätta utveckla.

Källa: Pressmeddelanden Offecct/Prevent

Dela: Share Share

Relaterade länkar

Nyhet

Sök


TMF - Trä- och Möbelföretagen

Besöksadress: Storgatan 19
Postadress: Box 55525, 102 04 Stockholm
Telefon: 08-762 72 50
Fax: 08-762 72 24
E-post:
info@tmf.se