Offecct och Hans K nominerade till Design S

2016-10-06

Nu har fyra kandidater nominerats i Design S-kategorin Möbler, inredning & textil – en priskategori som TMF är värd för. Två av dem är producenterna Offecct och Hans K. Design S är Sveriges främsta och bredaste designutmärkelse och i år är det 10 år sedan utmärkelsen delades ut för första gången. Från den 11 oktober öppnar årets Design S-utställning på ArkDes där samtliga nominerade bidrag ställs ut.

Följande fyra kandidater är nominerade i Design S 2016 i gruppen Möbler, inredning & Textil:

Soufflé
En serie bord och ottomaner i olika storlekar inspirerade av skärgårdens klippor och stenar och anpassade till dagens mobila mötesmiljöer. Ger även möjlighet till flexibilitet i möbleringen hemma.
Material: Stomme i trä och kallskum, textil, stoppning med fjädrar. Bordsskiva i vitpigmenterad massiv ask.
Uppdragsgivare och producent: OFFECCT
Designer: Cecilie Manz

Tapetkollektionen Front
Tapetkollektion bestående av nio tecknade tapetmönster med skuggor som skapar en illusion av djup och struktur.
Uppdragsgivare och producent: Eco Wallpaper
Designansvarig: Ingela Wingborg
Designer: Designgruppen Front (Charlotte von der Lancken, Sofia Lagerkvist och Anna Lindgren)

Aesop SOFO Södermalm Stockholm
Butiksinredning inspirerad av arkitekten Gunnar Asplunds kreationer i trä med enkla och naturliga material. Inredningen karaktäriseras av ljusa träslag och böljande väggar som skapar samspel mellan ljus och skuggor.
Material: Trä, läder, mässingsdetaljer, betong
Uppdragsgivare: Aesop
Arkitektbyrå: In Praise of Shadows Arkitektur AB
Arkitekter: Fredric Benesch och Katarina Lundeberg

Y5
Stolkollektion. Namnet kommer från de fem upp och nervända Y:n som finns i ryggen på stolen.
Material: Alm, svartbets (även tillverkad i ask och ek)
Producent: Hans K - Global Furniture i Skene
Formgivare: Sami Kallio

Läs mer

När tillkännages vinnarna?
Den 23 november är det dags för Design S-dagen, då vinnarna av Design S 2016 tillkännages.  Dagen fylls av workshops och ett större internationellt seminarium. Kvällen fortsätter med prisceremoni och firande på Berns.
Den 11 oktober öppnar dessutom utställningen Design S på ArkDes där samtliga av årets nominerade bidrag ställs ut. Utställningen pågår t.o.m. den 27 november, och nytt för i år är "Folkets val" – där utställningens besökare, både virtuella och de som på plats besöker ArkDes, får göra sin röst hörd och vara med och välja ut vilket bidrag som blir ”Folkets val”.

FAKTA: 2016 är det 10 år sedan designutmärkelsen Design S delades ut för första gången. I år introduceras även hela 10 stycken kategorier samt två specialpriser: Folkets val, där samtliga nominerade bidrag tävlar, och Juryns hederspris. Svensk Form har bjudit in organisationer från hela designbranschen att vara värdar för årets kategorier och utse juryn tillsammans med Svensk Form, och TMF är värd för Möbler & Inredning & Textil.
Design S är Sveriges främsta och bredaste designutmärkelse som hela designbranschen står bakom. Utmärkelsen riktar sig till professionella designer, formgivare, arkitekter, enskilda utövare, producenter och företag som arbetar med design och form i bred bemärkelse.

Dela: Share Share

Relaterade länkar

Nyhet

Sök


TMF - Trä- och Möbelföretagen

Besöksadress: Storgatan 19
Postadress: Box 55525, 102 04 Stockholm
Telefon: 08-762 72 50
Fax: 08-762 72 24
E-post:
info@tmf.se